• Feed RSS

Pages

2010 filmleriÜnlü evrim bilimci Charles Darwin'in yaşadığı bir "yaradılış mı , yoksa evrim mi?" süreci içerisinde gelişen olaylar anlatılıyor filmde..Film , Amerika'da birkaç gün önce vizyona girmesine rağmen , içinde hala evrim ve yaradılış kuşkusu taşıyan izleyicilerin yoğun ilgisini kazandı..Öylesine bir film olarak izlemekten daha da derin bir bilgiyi isteyen bir film..Darwin'in yaşadığı o çalkantılı süreci anlamak isteyen sinema izleyenlerin izlemesi kesinlikle onların faydasına olacaktır...

SineKritik

Gösterim Tarihi: 2010 , Amerika
Tür: Bilimsel , Biyografi
Yönetmen:Jon Amiel
Senaryoları:Randal Keynes, John Collee
Yapımcısı:Jeremy Thomas











Filmi izle...>>
Ejder Kapani sinema izle full film izleTürk sinemasının bir domino taşı olacağını umduğumuz bir film olan Ejder Kapanı sinema seyircisi ile buluştu!! İyi ki de buluştu..Çünkü , iki profesyonel oyuncu tarihimizin ilk seri katil filminde aynı kareyi paylaşıyorlar...2010 yılında uzun zaman akıllardan silinmeyecek sahneleri olan filmde bir katili yakalamaya çalışan iki üst düzey polisin ipuçlarını toplamaları anlatılıyor..

Görünen o ki Hollywood'un etkisi en sonunda bizim sinemamıza da sirayet etmiş bulunuyor..Gizli tanıklar , orijinal ipuçları ve daha da profesyonel bir katil..Delillerin kimi gösterdiğinin bazen bir önemi bulunmayabilir!

Uğur Yücel ile Kenan İmirzalıoğlu'nun kesinlikle bir tebriği hakettiklerini bu gerilimin üst düzey olduğu aksiyon filminde net bir şekilde izleyeceğiz..

SineKritik
sinemalar Puanı: 6.7/10
Yapım:2009 , Türkiye ( Gösterim Ocak , 2010 )
Tür: Gerilim, Aksiyon , Suç , +16
Yönetmen:Uğur Yücel
Senaryo:Kubilay Tat
Yapımcı:Erol Avcı
Filmin Oyuncu Kadrosu :Kenan İmirzalıoğlu, Nejat İşler, Ozan Güven,Uğur Yücel , İlker Aksum ve Ceyda Düvenci.






Dileyen izleyicilerimiz filmi :

ejder kapanı full izle


linkini kullanarak da seyredebilirler...













Filmi izle...>>
Morganlar Nerede -2010 sinema film izleSarah Jessica Parker ve Hugh Grant ikilisi filmde "evlilikleri yolunda gitmeyen , deyim yerindeyse ilişkileri çatırdayan" bir karı kocadır..Trajikomik bir olay sonrasında ikili beraberken bir cinayete şahit olacak ve ardından bu sürükleyici ve komik macera başlayacaktır..

Filmde ikili , katilin odak noktası olduklarından koruma yasaları gereğince birlikte başka bir kasabaya yerleştirilecektir..Morganların bu kasabada yeniden ilişkilerini gözden geçirmek için bolca vakitleri vardır..Sinema izleyicilerine 2010 yılının en komik gerilim filmini sunuyoruz...

SineKritik

Yapım:2009 , Amerika ( Türkiye'de 2010 da sinema salonlarında)
Tür: Gizem , Komedi
Yönetmen-Senaryosu:Marc Lawrence
Yapımcılar:Liz Glotzer, Anthony Katagas, Martin Shafer
Filmin Oyuncuları : Hugh Grant,Sarah Jessica Parker, Mary Steenburgen,Sam Elliott ve Elisabeth Moss.









Filmi izle...>>
The Rebound - komedi sinema film izleBir komedi filminde Saadet Işıl Aksoy ile Catherine Zeta Jones 'un aynı kareyi paylaşacağını söyleselerdi galiba türk sinema izleyicileri bunu pek inandırıcı bulmazlardı..Ancak bu filmde her iki güzel de aynı karelerde..Film , dul ve yalnız bir kadının komşularıyla yaptığı kaçamakları komedi çerçevesinde anlatıyor..Imdb'den aldığı puanlara bakılırsa galiba izlenmesi için yeni bir sebep...

SineKritik

Sinemalar Puanı:7/10
iMDB Puanı:6.7/10
Yapım:2009 , Amerika
Tür: Eğlence , Komedi , Genel
Yönetmen ve Senaryo:Bart Freundlich
Süre: 95 dakika
tHe Rebound Oyuncu Kadrosu : Catherine Zeta Jones,Justin Bartha,Saadet Işıl Aksoy,John Schneider ve Lynn Whitfield..





Filmi izle...>>
Welcome izle Hoşgeldin sinema film izleGöçmen olarak yaşamanın, mülteciliğin verdiği acıları anlatan bir dram filmi Hoşgeldin filmi..

Film , Iraklı ve kürt kökenli birisinin Fransa'dan kaçma ve başka bir ülkeye sığınma çabalarını anlatıyor.En hayret verici ve dramatik tarafı ise bu kişinin Manş denizini yüzerek geçmekten başka bir şansının olmaması..Özgürlük ya da ölüm..Seçiminizi yapmak zorundasınız.. ( Filmin kadrosunda ona yakın Türk oyuncusu var.)

SineKritik

Filmin imdb başarısı : 7.7/10
sinema puanı : 8 /10
Yönetmen:Philippe Lioret
Gösterim Yılı : 2009
Tür:Dram , Politik
Süre:110 dakika
Senaryolar: Olivier Adam, Emmanuel Courcol ve Philippe Lioret
Yapımcılar: Christophe Rossignon
Oyuncu Kadrosunda Kimler Var :Vincent Lindon,Firat Ayverdi,Audrey Dana,Derya Ayverdi,Thierry Godard,Selim Akgul,Firat Celik,Murat Subasi,Olivier Rabourdin,Yannick Renier,Mouafaq Rushdie,Behi Djanati Atai ile Patrick Ligardes..








Filmi izle...>>
7 Saniye - 7 Seconds sinema film izleWesley Snipes ile Tamzin Outhwaite'in başrollerini oynadıkları bir aksiyon ve suç filmi..Bugün akşam Star Tv de yayımlanacak olan filme sinema izleyicilerinin merakı oldukça üst seviyede..Filmde Snipes , eski bir özel kuvvetler mensubu komando iken bir anda 180 derecelik bir dönüş yaparak kendisini hırsızlık işlerine bulaştıracak..Özel kuvvetlerden ayrılma birisinin suç çetesi de öyle basit bir çete değil..Ancak bir soygun sırasında yaptığı yanlış seçim bu profesyonel hırsızın arkadaşının alıkonmasına sebep olacaktır.Şimdi o arkadaşının kurtulması için kendisini yem yapan bir plan hazırlamalıdır...

SineKritik

Yapım:2005 ABD, İngiltere, İsviçre
Tür: Aksiyon , Suç
mysinema.org puanı : 7 /10
Yönetmen:Simon Fellows
Senaryo:Martin Wheeler
Yapımcı:Andrew Stevens, Pierre Spengler
Süre: 95 dakika
7 Saniye Oyuncuları : Wesley Snipes,Tamzin Outhwaite,Pete Lee-wilson ile Serge Soric.
Filmi izle...>>
sinema izleYıl: 2019: insanlık , yaşanan bir salgın ile birlikte vampir ırkına dönüşmeye başlar..Çok hızlı gelişen bu modifikasyon ile birlikte artık vampire dönüşen insanlar yaşlanmamaktadır..Vampirlerin kan ihtiyaçlarını sağlamak için gereken insan kanı da her geçen zaman biraz azalır..Bu durumdan rahatsız olan insanlar toplanarak bir direniş ordusu kurarlar.Amaçları vampirlerin sinir bozucu çoğalmasını yavaşlatmak ve onları yok etmektir..Vampir-insan çatışması üzerine 2010 yılında sinema seyircisini gerilim yönünden tatmin etmiş film olan DAybreakers'in imdb puanı da herşeyi özetliyor.. Gerilim filmi olarak görebileceğimiz filmde bilim kurgu da bol miktarda katılarak konunun ilgiyi artırması sağlanmış...







Filmi izle...>>
Aslında Amerikalıların 90'lı yıllarda yaptıkları ve "gündüz" televizyonda karşımıza çıkarsa şöyle bir göz gezdirdiğimiz bir film olduğunu düşünen sinema izleyicilerinin sayısı hiç de az değil..Yine de biz Türklerin bir aksiyon-komedi türünde bir sinema ürünü ortaya koyabilecek olmamızı göstermesi film açısından olumlu bir kanı uyandırıyor bizde..Hem , filmin içine virüsler , Nato toplantıları sokularak biraz da aksiyon katılmış..Zaten ajanlı olup da içerisinde silahın bulunmadığı bir film yapsalardı seyirci filmin yanından bile geçmezdi galiba...Film tüm artı ve eksilerine rağmen "Mr. Bean" serilerinin yanından bile geçemez..(Dürüst bir sinema filmi yorumu bekleyenlere )


SineKritik

mysinema.org puanı : 5/10
Sinemalar.com Puanı:5.6/10
imdb Puanı:1.3/10
Yapım:2008 , Türkiye
Tür: Komedi , Aksiyon
Yönetmen:Bülent İşbilen
Senaryo:Duygu Gelbal
Yapımcı:Ergün Mercan
Süre: 98 dakika...
Süper Ajan k9 Oyuncu Kadrosu : Cengiz Küçükayvaz,Erdal Tosun,Melih Ekener,Didem Erol ile Salih Kalyon..








Filmi izle...>>
Uzun zamandır sinema izleyicisine yüzünü göstermeyen usta oyuncu Danny DeVito yeni bir komedi filmiyle yeniden sinema perdelerine döndü...Devito , filmde yeni emekli olmuş bir aile babasını oynuyor..Herkesin bildiği ve hayalini kurduğu bu emeklilik yaşamını yaşayabilmek için yaramaz çocukları ve onların arkadaşlarına hadlerini bildirmesi onları yola getirmesi gerekiyor.Aksi takdirde hayal ettiğinden çok uzak , hatta cehennem gibi sıkıcı bir emeklilik hayatı onu bekliyor..


SineKritik

Yapım:2009 , Amerika
Tür:Komedi , Aile
Yönetmen ve Senaryo:Sam Harper
Yapımcı:Wayne Allan Rice, Richard Heller, Rich Heller
Süre:84 dakika
Oyuncu Kadrosu : Danny DeVito,Brie Larson,Caitlin Crosby,Thomas F. Wilson,Ryan Hansen,Kiernan Shipka,Tabitha Taylor,John Farley,Adam Herschman,Skyler Stone ile Tony Yalda..






Filmi izle...>>
Sihirli Oyuncakçi sinema film izle2009 yılının fantastik film türünde merak uyandıran filmi olan bu filmde Natalie Portman ile Dustin Hoffman yer alıyor..Yaşı 240 'ın üzerinde olan Mahoney ( Hoffman'nin en büyük eğlence kaynağı çocuklardır..Zaten yaptığı en iyi iş de sahibi olduğu sihirli oyuncakların bulunduğu dükkanı idare etmek ve çocukları sürekli hayretlere düşürmektir..Zamanı geldiğinde dükkanı en az kendisi kadar şevkle idare edecek kişiyi bulmalıdır Mahoney...Sonuna kadar sürprizlerle dolu olan bu yeni sinema filmi izleyicilerden olumlu görüşler almayı başardı..

SineKritik
imdb puanı : 6,2 / 10
Tür : Genel , Fantastik
Yönetmen ve Senaryosu: Zach Helm
Süre : 93 dakika
Oyuncu Kadrosu : Ted Ludzik, Natalie Portman, Dustin Hoffman ve Madalena Brancatella...










Filmi izle...>>
A Dangerous man sinema film izleShane Daniel ( Seagal ) hayatının dönüm noktası olan bir olayda suçu bile yokken içeri atılır.. Arizona eyaleti kendisi için tam 6 yıllık bir hapis cezası vermiştir..Asıl suçlu ve sorumlular içeriye masum bir savaş makinasını tıktıkları için mutlu ve rahattırlar..Ancak 6 yıllık hapis hayatından çıkan Shane'in ilk işi tüm bu savsataları organize edenleri bulmak ve hepsi ile tek tek ilgilenmektir..Steven Seagal seven sinema izleyenler için 2010 yılında adeta "yılbaşı hediyesi" gibi düşen bir film olduğunu film editörünüz (Seagal hayranı aynı zamanda ) olarak belirtmek isterim.. Seagal uzun bir ara vermese de sinema izleyicilerini epeydir bu film için bekletiyordu..Yine hırs , yine intikam ve yine şiddet... İşin içinde büyük bir mafya ailesinin olduğunu da unutmayalım!!







SineKritik
mysinema.org puanı : 7,2 / 10
Imdb Puanları: 5,8 / 10
Yapım:2010 , Amerika
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yönetmen ve Senaryosu:Keoni Waxman
A Dangerous Man - Tehlikeli Adam Oyuncuları : Steven Seagal , Marlaina Mah, Vitaly Kravchenko, Terry Chen , Jesse Hutch ,Byron Lawson ,Jerry Wasserman ile Shawn C. Orr.












Filmi izle...>>
Aşki Ararken Shopgirl sinema film izleBir reyon görevlisinin kalbini kazanmak için mücadele eden ancak sikletleri farklı iki adam...

Romantik sinema izleyicileri için içerisinde bir sürü aşk denklemi olan bir film.Bu açıdan sinema izleyicileri için şu yorum uygundur : Eğer bu tarz soft diye tabir edilen ve "can sıkmayan , kafa yormayan ve yer yer gülünç olayların" yaşandığı filmleri sevenler için oldukça tutarlı bir yapım.. Bir mağazada eldiven reyonundan sorumlu güzel bir bayanın iki erkek arasında yaptığı seçimi ve kararsızlıklarını anlatan bu filmde komedi dünyasının ünlü ismi Steve Martin de "aşık adayı"nı oynuyor..Eğer siz de ünlü olmak isteseydiniz hangi erkek için tercihinizi kullanırdınız !?



SineKritik

Sinemalar.com Puanı:5.9/10
Imdb Puanı:6.6/10
Yapım: 2005 , Amerika
Tür: Komedi , Romantik , Aile
Yönetmen:Anand Tucker
Senaryo:Steve Martin
Yapımcı:Steve Martin, Jon Jashni, Ashok Amritraj
Süre: 104 dak.
Oyuncu Kadrosu : Steve Martin,Claire Danes,Rachel Nichols,Bridgette Wilson ile Jason Schwartzman...










Filmi izle...>>
George W. Bush sine-belgesel izleDünyanın en çok nefret ettiği devlet başkanlarından olan Bush'un bilinmeyen yönleri ve devlet yönetiminde göstermiş olduğu becerisizlikleri anlatan sinema tadında bir belgesel filmi..Irak'ta 1,5 milyon insanın ölümünden sorumlu tutulan , ancak hala lüks hayatından en ufak bir taviz bile verdirmeyen Bush'u ilkokula giden öğrencilerimiz bile yakından tanıyor..Hatta adının baş hafri olan "B" harfi yerine genellikle "P" ve son harfine de bir "t" harfi ekleyerek ondan yeni anlamlar türetiyoruz..Yani asıl ismi George W. "Pusht" gibi düşünebiliriz..BU teksaslı beceriksiz kovboyun ve ardından gelen siyah adamın birbirlerini tamamladığını sinema izleyicileri bu belgesel formatlı filmi izlerken daha iyi anlayacaklardır...Aslında Amerikalılar kendi başkanları için bizim düşündüğümüz eleştirileri pek yapmazlar...

SineKritik
Tür : Biyografi , Tarih
Yönetmen : Oliver Stone
Yapım : 2008, Amerika






Filmi izle...>>
Gizli ilişkiler - Heights sinema film izleMagazin kültürü ve sanat dünyasındaki insanların evliliğe bakış açısını sinema izleyicilerine aktarmaya çalışan bu yapımda özellikle bireysel hayatın çıkmazları ve kararsızlıkları üzerinde durulmuş..Evlilik konusunda kafası karışık bir kadın ve onun aldatılan annesi..Hafif bir "Yalan Rüzgarı" esintisini filmi izleyenler hissetmiş..

SineKritik
imdb Puanı: 7.0/10
Yapım: 2005 , Amerika
Tür:Dram, Romantik
Yönetmen:Chris Terrio
Senaryo: Amy Fox
Yapımcı: Pierre Proner, Ismail Merchant, Richard Hawley
Süre: 93 dakika
Oyuncu Kadrosu :James Marsden, Elizabeth Banks,Jesse Bradford,Glenn Close ile Thomas Lennon.









Filmi izle...>>
Dinazorların Kıyameti izleEdward Burns( dinozor avcısı ) ve Ben Kingsley'in ( tv sunucusu rolünde ) başrollerini oynadıkları film , bilim kurgu sineması severler için oldukça başarılı sahnelere sahip...Filmde , bir televizyon programının formatı gereği tarihi bir geziye çıkılıyor ve Burns dinozor avcılığı yapıyor...Ancak bu sırada bir kelebeğin yok olması ile insanlığın hiç varolamama tehlikesi baş gösteriyor..şimdi uzmanlar bu kelebek yerine başka bir tanesini koyarak bu zincirleme reaksiyonu durdurmak zorundadırlar..Evrimsel bilgilerin sinemaya aktarıldığı bir bilim kurgu ve macera filmi..

SineKritik
Sinemalar Puanı:5.9/10
Yapım:2005 Amerika , İngiltere
Tür : Bilim Kurgu , Fantastik
Yönetmen : Peter Hyams
Senaryo : Ray Bradbury, Thomas Dean Donnelly, Joshua Oppenheimer
Yapımcılar : Karen Elise Baldwin, Howard Baldwin, Yoram Barzilai
Süre:1 saat 43 dk
Oyuncu Kadrosu : Ben Kingsley, Catherine McCormack,Edward Burns,Corey Johnson ile Armin Rohde.


Filmi izle...>>
Ünlü İrlandalı şair ve yazar Oscar Wilde'in ölümsüz eserlerinden sayılan Dorian Gray , genç bir adam olan Dorian'ın hayatı ve kişiliğindeki değişmeleri anlatan ölümsüz bir edebiyat eseri . Sinema da da yazarın bu eserindeki konudan ayrılmamış ve oldukça edebi bir sinema filmi yapılmış..Film ,Dorion'un Lord Henry ile tanıştıktan sonra zevklerinin ve haz anlayışının değişim evresini anlatıyor..Sinema izleyicilerinin özellikle kitaptaki bir karakteri beyaz perdede görmelerinin heyecan verici ve gizemli bir yanı olduğundan hemfikir olduğu kanısındayız..İzleyiciler , kitaplarda sıklıkla duydukları pragmatizm ( faydacılık : bir şey bana haz veriyorsa hep yapmalıyım , eğer olumsuz yanları varsa o işin yanından bile geçmem tarzında bir edebi akım ) kavramını bu sinema karakteri ile galiba daha iyi anlayacaklardır..

SineKritik
mysinema.org puanı : 6, 5 / 10
imdb Puanı: 6.6/10
Yapım:2009 , İngiltere
Tür: Gerilim , Dram , Psikolojik
Yönetmen:Oliver Parker
Senaryo:Toby Finlay , ( Kitabın Yazarı : Oscar Wilde)
Yapımcı:Barnaby Thompson
Süre: 1 saat 50 dakika
Dorian Gray Oyuncuları :Ben Barnes,Colin Firth,Rachel Hurd-Wood, Rebecca Hall,Emilia Fox,Caroline Goodall,Fiona Shaw,Ben Chaplin, Maryam D'abo ve David Sterne.


Filmi izle...>>
Ünlü İspanyol barbisi Paz Vega'nın zıpır gelin adayını oynadığı filmde bir erkeği zorla evlendirmek için ne kadar manipülasyon yöntemi varsa hepsi deneniyor..Sinema izleyenlerin özellikle İspanyol sinemasının parlayan yıldızı Vega ile Santi Millán'ın aralarındaki diyalogları ve kırılan onlarca potu izleyerek güleceklerinden eminiz.Filmin yönetmen koltuğunda ve senaryosunda yine bir İspanyol olan Juan Calvo adını görüyoruz..

SineKritik
mysinema.org puanı : 6/10
imdb puanı : 5,1
Yapım:2004 , İspanya
Tür:Komedi
Yönetmen ve Senarist:Juan Calvo
Yapımcı:Angélica Huete
Süre: 102 dakika
Di Que Si ( Benimle Evlenir misin ) Oyuncu Kadrosu :Paz Vega , Santi Millán,Ornella Muti , Anna Mateeva,Albert López-murtra,Constantino Romero,Esperanza Pedreño ile Lucas Fuica.










Filmi izle...>>
Baziları Çabuk Bikar sinema film izleSinema izleyicilerinin pek sıklıkla aynı karede görmedikleri iki yıldızın bu filmde bir arada olmaları , sinemaseverler tarafından çok beğenildi..

Filmde, sükseli bir televizyon sunucusu ve manken gibi güzel bir kadın olan Jane Goodale ( Ashley Judd )'un programına yeni bir yapımcı alınır.Bu yeni program yapımcısı Ray( Hugh Jackman )'dir.İkili kısa zamanda birbirlerine bağlanacaktır..Birlikte geçirdikleri her dakika onlar için mükemmeldir..Fakat , iş evlilik teklifi edildikten sonra tuhaflaşır , ilişkileri çatırdamaya başlar..Aslında hem evlilik teklifini yapan kişi , hem de bir anda soğuyan kişi Ray'dir.. Jane , bu olayın şokunu tam atlatamasa da işin gerçek sebebini öğrenmek için elinden geleni yapacaktır...Sinema severlerin özellikle Ashley Judd'un oyunculuğunu üst düzey gördüklerini vurgulayalım..





SineKritik

mysinema.org puanı : 6,8 / 10
imdb Puanı:5.8/10
Yapım: 2001 ,Amerika
Tür: Aile , Komedi , Dram
Yönetmen:Tony Goldwyn
Senaryo:Laura Zigman, Elizabeth Chandler
Yapımcı:Lynda Obst
Süre: 95 dakika
Bazıları Çabuk Bıkar Oyuncuları : Ashley Judd , Hugh Jackman,Marisa Tomei,Greg Kinnear ile Ellen Barkin











Filmi izle...>>
Yakuza ile Hesaplaşma sinema film izleTravis Hunter ( Steven Seagal ) , bir dönem merkezi haber alma teşkilatında görev yapmış , ancak örgütün içindeki kirli pazarlıkları gördüğü için örgütten ayrılmıştır.Ancak Hunter, Tokyo valisinin jakuza çetesi tarafından ( jakuza çetesi günümüzdeki en güçlü Japon mafya örgütü ) öldürülmesi üzerine bu işin peşini bırakmamak için örgüte yardım edecektir.Sinema izleyicilerinin Kill Bill filminden hatırlayacakları Chiaki Kuriyama da yakuzanın en iyi dövüşen kadın neferi rolünü oynuyor...Hunter'in işi koskoca bir mafya ailesinin içine girmeye çalışacağı için oldukça zordur.Seagal seven sinema izleyenlerin başucu filmlerinden olan Jakuza ile Hesaplaşma filminde görsel açıdan zengin dövüş teknikleri ( özellikle yakın dövüş )yer alıyor.


SineKritik
mysinema.org puanı : 7/10
imdb puanı : 5 / 10
Yapım : Amerika , 2005
Tür : +16 , Aksiyon , Dövüş , Gerilim
Süre : 108 dakika
Yönetmen ve Senaryo : Steven Seagal, Joe Halpin, Trevor Miller
Filmin Oyuncu Kadrosu : Steven Seagal,Matthew Davis,Chiaki Kuriyama,Ken Lo ile William Atherton.










Filmi izle...>>
Sinema izleyenlerin kesinlikle ikiye ayrıldıkları ve birbirlerinden farklı görüşe sahip oldukları Garez 3 , serinin sondan bir önceki filmi olabilir..Çünkü ilk iki filmin sonunda da net bir son göremeyen sinema severler serinin 4. filminin vizyona gireceğine kesin gözüyle bakıyorlar..Film, Japon yapımcılar ile Amerikalıların ortak çalışması olup ,özellikle konusundaki "lanetin sürekli bir bedenden diğerine geçmesi" fikri , son dönemin korku sinemasında kesinlikle kullanılan argümanlardan..Ayrıca , filmi sinemada izleme imkanı bulanların bir artısı da kullanılan ses efektlerinin gerçekten ürkütücü bir hava taşıması..
Sinemaseverlerin bazıları filmi izlediklerinde güldüklerini ifade etseler de , filmin etki alanının o kadar da dar olmadığı yakaladığı gişe hasılatından belli gibi...


SineKritik
Sinemalar Puanı:6.0/10
mysinema.org puanı : 6,2/10
Yapım:2009 , Amerika-Japonya
Tür: Korku , Gerilim
Yönetmen:Toby Wilkins
Senaryo:Brad Keene
Yapımcıları: Sam Raimi,Takashi Shimizu,Robert G. Tapert,Nathan Kahane,Takashige Ichise,Doug Davison,Joseph Drake
Süre: 86 dakika
Garez 3 oyuncuları : Matthew Knight,Megumi Okina,Chuck Campbell, Patricia Belcher ile Amelia Kinkade.










Filmi izle...>>
Hokkabaz yerli sinema filmi izleHokkabaz filmi Cem Yılmaz 'ın çok yönlü bir oyuncu olduğunu kesinlikle sinema izleyicisine kanıtlamış bir film...Filmde Cem Yılmaz , saf ve temiz kalpli bir sihirbazı canlandırıyor.. "Büyük İskender" lakabıyla , gazino ve pavyonlarda illüzyon gösterileri yaparak üç beş kuruş kazanan bir adamı oynuyor da diyebiliriz..Bir de onunla ayrılmaz ikili olan ve her gösterisinde ona eşlik eden Maradona var..Bu ikili bir gösteride işlerinin yanlış gitmesi sonucu işlerini kaybedip , kendilerine bir Türkiye turnesi yapmaya karar verirler...Amaçları , kazandıkları parayla ilk önce gözlüklerinden kurtulmaktır..İskender'in "Çanakkale takıntılı" babası ( Mazhar Alanson) da onlara yolda eşlik edecektir..

Filmin , Çanakkale'ye doğru yola çıkan bu üçlünün başlarından geçen yer yer trajik ve bazen de komik olaylar çevresinde akan bir dram filmi olduğunu söylemeliyiz..Yolda , bir düğün konvoyu ile karşılaşıp , düğün gecesi bir gösteri yapacaklar ve gelin "hokus pokus" olacaktır..Gelinin kaybolmasından tabii ki bizim hokkabazlar sorumlu değildir , ancak damadın ailesi buna bir türlü ikna olmaz..Gelinde ( Özlem Tekin ) bir alışkanlık halini alan davranış acaba nedir?

Gösterildiği tarihlerde sinema izleyicisinin "tam bir komedi filmi" düşüncesi ile gittiği ancak , filmin aslında son derece yalın ve yaşanabilirliği yüksek bir olayı anlattığını vurgulamalıyız..

Sinema severlerin özellikle en beğendikleri sahnelerden birisi olan baba Sait Tünaydın'ın oğluna verdiği cevap.İskender babasına : "Baba , turneye giderken Çanakkale'den geçmeyeceğiz." der..Babanın verdiği cevap :"Evlat , zaten Çanakkale geçilmez!" cevabı idi..


SineKritik
mysinema.org puanı ( editörün puanı ) : 8-10
Sinemalar.com Puanı:7.0/10
imdb puanlaması:7.4/10
Yapım:2006 , Türkiye
Tür: Komedi , Genel , Dram
Yönetmen:Cem Yılmaz ile Ali Taner Baltacı
Senaryo:Cem Yılmaz
Yapımcı:Necati Akpınar
Müzik:Ozan Çolakoğlu
Süre: 120 dakika
Hokkabaz Oyuncuları : Cem Yılmaz, Tuna Orhan , Özlem Tekin , Mazhar Alanson,Gürgen Öz ile Selim Erdoğan.








Filmi izle...>>